Modulul II. Materiale digitale Tema 2. Lucru cu documentele PDF (partea I)

Modulul II. Materiale digitale

 Tema 2. Lucrul cu documentele PDF (partea I)


Suportul de curs, este des utilizat de profesori pentru a transmite informația elevilor. Deseori, eleviilor le cerem să prezinte informații în Word, dar cînd deschidem, poate să nu se afișeze așa cum trebuie, din cauza incompatibilității dintre programele utilizate.
Pentru afișarea informației corespunzător a documentului (informației) și pentru trimiterea documentelor, păstrînd formatarea așa cum dorim noi, se utilizează documentele format PDF.

Formatul PDF (Portable Document Format - Format documente portabile) este un format comun pentru partajarea versiunilor finale ale fișierelor.
Adică, Formatul PDF se recomandă pentru distribuirea documentelor, informației.

Mai multe informații depre Ce înseamnă PDF? faceți clic AICI.

În lumea virtuală există mai multe aplicații on-line care permite să lucrăm cu documentele format PDF. Unul dintre acestea este  PDF24 Tools care oferă o diversitate de instrumente on-line, gratuite, fără limite, ușor de utilizat și sigure.
Deci avem la dispoziție 28 de instrumente on-line, gratuite, fără limite, ușor de utilizat și sigure.
Profesorul are la dispoziție mai multe manuale, materiale didactice, informații diferite. Elevul are nevoie de informație concretă la temă. În particular, dacă vorbim de manual, este necesar pentru lecție 1-2 pagini. Apare necesitatea de a extrage anumite pagini dintr-un document PDF.
Cu ajutorul instrumentelor PDF24 Tools putem face asest lucru, precum și multe altele.

Toate documentele au același principiu de lucru. După ce faceți clic pe instrumentul dorit va apărea așa o fereastră.
Aveți posibilitatea de a ”Alege fișierul” din calculator sau dispozitivul de pe care ați accesat PDF24 Tools, din Dropbox sau Google Drive. Aceste opțiuni le vedeți în imaginea de mai sus, în colțul din dreapta jos.

Vă îndemnăm să exploarați instrumentele PDF24 Tools și să lăsați comentarii, în rubrica de mai jos, despre experiența dvs. 

Deasemenea așteptăm sugestiile și recomandările privind lecțiile învățate.

Comentarii